neděle 4. května 2014

Nedělní běh s Radkou - 4.5.2014

trasa: Hřbitov - Marjánka - Chocerady a zpět
počet km: 17-19

I tento běh byl pořádně "vypečený". Ve složení: Radka, Yvona, Vláďa, Nasťa - jsme vyběhli vstříc lepším zítřkům. Přání takové bylo - realita poněkud odlišná.Přes blátivý terén, zákeřné kořeny, poházené kameny a do cesty nahromaděný odpad obsahující střešní krytinu jsme (s mírně vyvalenýma očima) seběhli na relativně suchý, čistý a rovný povrch.

Míjeli jsme výbornou hospůdku Na Marjánce (opravdu jen míjeli ) a s výrokem: "To by nám předseda dal", jsme úprkem vyrazili pokořit Chocerady. Počasí bylo stvořeno přímo pro tuto aktivitu (v tom měl předseda určitě taky prsty, je to i čaroděj...). Svižné kroky a naše sportovní oblečky mnohé domorodce vyděsili a  mnozí jistě litovali, že nemohou doplnit náš tým viděla jsem jim to na očích)

Celou cestu tam jsme prodrbali a tudíž nám rychle utekla. Malá zastávka s nezbytným fotem se konala na náměstíčku u májky:

  

Vládík si koupil pitíčko s brčkem (na krabičce byla pohádková postava). Po pozření nápoje ho to tak nakoplo, že hopsal krokem přímo tanečním a já začala pochybovat o obsahu.

Vydali jsme se na zpáteční cestu. Už jsme noc nedrbali a touha po domovu a klidovém režimu zaměstnávala naší mysl čím dál tím více. To, že nás čeká třešnička na dortu v podobě výběhu do kopce ke hřbitovu, jsme neměli odvahu si ani připouštět. Nezbývalo, než zapnout "turbo" a s kopečkem se pomazlit, ale dali jsme to! Cestou kolem hřbitova jsme zkonstatovali, že tam jednou poběžíme všichni, ale teď ještě ne! Máme toho totiž ještě hodně v plánu a před sebou!!!!!!
...jo, jo, blátíčko bylo :-) 

Tak zase příště, těší se Yvona - běžící žena

4 komentáře: